TİTANYUM GRİSİ ALEXANDER GREY OLDU!

Gönderen admin 13/08/2016 0 Yorum (lar) HABERLER,

33 yıldır mermer ocakları işleten ve Marmara Bölgesine özgü birçok mermer çeşidini işleyerek Türkiye’nin ihracatına her yıl milyonlarca dolar katkı yapan Bursa-merkezli Ay Kardeşler Mermer Sanayi entegre tesislerinde dünya standartlarına uygun mermer üretiyor. Firma, Eski Yunan’dan bugüne mukavemeti ve sağlamlığı ispatlanmış ve doluluk değerleri standartların üzerinde olan mermer çeşitlerini inşaat sektörünün kullanımına sunuyor. Firmanın en iddialı olduğu ürünlerden biri de kendi ocaklarından özenle çıkarıp işlediği, her türlü iç ve dış mekânlarda duvar kaplaması ve yer döşemesi olarak uygulanan, sürtünmelere dayanıklı, muadillerine göre çok daha uzun ömürlü, sert ve mukavemetli mermere ihtiyaç duyulan yüzeylere titanyuma benzer okyanus grisiyle ağırbaşlı bir “hava” veren ALEXANDER GREY.

Bloklar halinde çıkarıp plakalara dönüştürdüğü 9 farklı doku ve nitelikteki mermerleri dünya genelinde birçok inşaat projesinde görücüye çıkan Ay Kardeşler, Bursa’nın Demirtaş Bölgesi Samandağı mevkiindeki makilik alanda kurulu çevre-dostu tesislerinde ürettiği Alexander Grey ile nitelikli inşaat projeleri geliştiren kişi ve kurumların beğenilerini topladı.

Dayanıklı ve asil yapısını çok beğendiği için Alexander Grey mermerine kendi adını veren İskender Burukhamzaoğlu gözdesini şöyle tarif etti: “Genel olarak gri, ağırbaşlı ama havalı görünümüyle gözün en rahat algıladığı renk tonlarından biri olarak kabul edilmektedir. Ciddiyet, uzlaşma ve denge unsuru olan bir renktir. Modern mimaride dış ve iç mekânlarda kullanılan, açık ve koyu gri arası tonlarındaki RAL değerleriyle %100 natürel Alexander Grey mermerimiz binaların giydirilmesinde kullanılan kompozit camlar ve endüstriyel ürünlerle uyum sağlayarak mimarların işlerini kolaylaştırıyor. Böylece, mermerin sağlamlığı asalet, zarafet ve şıklıkla tamamlanmış oluyor.”

 

 

Yorum Yazabilirsiniz